Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Blogok

Indítson Ön is blogot a keruletiujsag.hu oldalon! Három egyszerű lépés:

Regisztráljon!

Jelentkezzen be!

Írja meg, töltse fel írását!

2 dolog a mi Dunapart reszunkrol (Carl Lutz rakpart, Moszkva setany: bar a tabla kidolt)1.  A kajak-kenu Szovetseg hazaval szemben nehany honapja megjelent a vizen egy hatalmas uszo...micsoda ?  Uszo hotel? rendezveny akarmi? bulihajo? Izlesemnek tul nagy es rondan szupermodern, tovabba lesir rola hogz a penzt nem sajnaltak (milliokba kerulo plasztik es uvegtablak, ket hiddal is van a rakparthoz kotve). Ráadasul legalabb 2 honapja semmi se tortenik benne, kihasznalatlan. Ez nem baj. Szubjektiv. Hanem ami furcsa: se név, se tulajdonos neve, se semmilyen feliras HOGY MI EZ? KIHEZ TARTOZIK? a feljaro hidakat lezaro lancokon kicsiny szereny tablacskak "Privat" felirattal. VALAKI MRGVETTE A DUNANAK EZT A RESZET? PRIVAT KIKÖTŐ? Az onkormanyzat engedelyezte ezt? Miert? Kinek?2.A kajak-kenu szekhaz parkoloja mellett delre van egy fuves-fas kisse dzsumbujos terulet, a Nepfurdö utca es a rakparti setany között. A Nepfürdő utcan külön zebra van itt felfestve villanyrendörrel, mert sokszazan itt jarnak at a lakótelepröl le a dunaparti setanyra. Feltünt nekem, hogy "valaki olyan josagos" hogy az eddig elhanyagolt teruletet gondozza. A szemet eltüntetve, a fü lenyirva. A setanyt ettöl a terulettöl elvalasztó kerites kijavitva lefestve. Igaz, az ezen levő kis kapu egyenlöre nyitva. MEDDIG? Érdekelne, kihez tartozik ez a terület? Az önkormanyzat ilyen szorgos vagy (netan, rosszhiszemüsegemben) lassu teruletfoglalas? bérbeadas? törtenik, ELMÜnek? Kajak-Kenunak?V.J.dr

Ossza meg az információt!

A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Ossza meg az információt!

Ha érdekel a szervezet fejlesztés, menedzsment, divat, marketing, kereskedelem vagy akár az IT terület és szívesen lennél egy dán cég ösztöndíjas diákja, akkor ez a lehetőség csak rád vár! Hiszen idén is meghirdették ösztöndíjukat, amelynek köszönhetően a nyertes tanuló 2000 Euróban részesül.

Ossza meg az információt!

Egyre közeledik a karácsony, amikor mindenki izgatottan várja a családi vacsorát, majd az ajándékokat a fa alatt.

Ossza meg az információt!

"Kegyelettel emlékszünk azokra a honfitársainkra is, akiket megölt a gyűlölet. XVI. kerületi Önkormányzat és Cinkota lakosai"

A cinkotai temetőben látogatható kerületi önkormányzatunk és Cinkota lakossága által állított II. világháborús emlékmű, melynek elején 35, hátoldalán 15. II. világháborús áldozat neve is olvasható.

Ossza meg az információt!

Mindössze 168 óra. Ennyi időre lett volna szüksége Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály és Sashalom gettóházakba tömörített zsidóságának. Ugyanis Horthy Miklós kormányzó külföldi nyomásra 1944. július 7-én bejelentette döntését a zsidók deportálásának leállításáról.

Ossza meg az információt!

Online zenehallgatás: kegyelemdöfés a CD-nek.

Ossza meg az információt!

Wolf Ignác, későbbi nevén Farkas Ignác fiatal kőművesmester fejébe vette, hogy valahol Pest közelében üdülőhelyet fog alapítani. 

Ossza meg az információt!

Néhai Samek Sámsonnak és néhai Büchler Leonórának a Pest vármegyei Vörösváron 1845-ben fia született, aki a Jakab nevet kapta. 

Ossza meg az információt!

A most következő "szilánk" szereplői hivatásuk és közéleti tevékenységük során lettek ismert és szeretett személyiségek vidékünkön.

Ossza meg az információt!

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus beszél érdekesen a témában. Videó.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó