Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Soroksári cég, az idén 37 éves OPTOVED Mérnöki Kft ügyvezetője: Lengyel Zsuzsánna lett a VOSZ Év Vállalkozója. A díj ünnepélyes átadása dec. 6-án a MŰPA-ban, a Prima Primissima keretében lesz.Kutor Géza OPTOVED Mérnöki Kft

Ossza meg az információt!

Zenés mono-terápia egy felvonásban, Duna Palota, Kamaraterem: 2019. november 22. és december 1. 19 óra.Zenéjét szerezte, rendezte és az előadást játssza: Kisfaludy Zsófia Az előadás után feldolgozó beszélgetésre várjuk a nézőket, melynek moderátora Füzes Nóra viselkedéselemző. Belépőjegy: 2500 Ft, jegyigénylés a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Sally Porter gyakran elveszíti az időt. Nem tudja, hogyan került a metróba, miért vannak festékfoltok a blúzán, ki töltötte fel a konyhaszekrényét mandulás süteménnyel, hogyan kerültek a lakásába csipkés kombinék, vagy, hogy miért van bekötözve a csuklója. Órák, sőt, néha teljes napok is eltűnnek az életéből és Sally csak próbálja összerakni a darabkákat. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet után aztán találkozik Dr. Ash pszichiáterrel, aki szembesíti az igazsággal: több személyiség él benne egyszerre. Szám szerint öt... De mit lehet ilyenkor csinálni? Tagadni és elmenekülni? Vagy elfogadni az igazságot és szembenézni önmagunkkal? Daniel Keyes: Az ötödik Sally című regénye alapján írta: Kisfaludy Zsófia és Varga Lóránt. Látvány és plakátterv: Mónus Tímea. Dalszövegíró és asszisztens: Libor LauraMentor-Rendező: Radó Denise (Jászai Mari-díjas)Külön köszönet: Nemes Richárd, Szekeres László, Abdai Bálint

Ossza meg az információt!

VG_banner_2019_november_600x200

Harmadik alkalommal tombolhat a vízi sportokat kedvelő közönség most vasárnap a Vizesgálán a Duna Arénában. Az Ötpróba rendezvénysorozatának egyik legnagyobb eseményén több mint 40 olimpiai, világ- és Európa-bajnok lép fel egy fergeteges sportshow keretében, a vízi sportok igazi ünnepévé avatva az eseményt. A rendezvény a világon az egyetlen olyan vízisport-gála, ahol egyszerre ennyi világklasszis produkciója látható.

8 sportág, 40 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 30 megszerzett olimpiai érem: ez az idei Vizesgála már előre is ígéretesnek hangzó mérlege. A látványos vízishow az olyan klasszikus sikersportágak bravúrján túl, mint a vízilabda, az úszás vagy a kajak-kenu, igazi csemegéket is kínál. A ritkábban látható szinkronúszás, SUP, kajakpóló és műugrás kiválóságai szintén vízre szállnak egy-egy bemutató, illetve barátságos összecsapás erejéig. A sárkányhajók legénységét pedig ismert hazai színészek, zenészek és hírességek alkotják majd. De a show nem áll meg a sportnál: a tavaly zajos sikert aratott műsoruk után idén is fellép a világhírű Rippel Brothers akrobatapáros egy lélegzetelállító mutatvánnyal.
A Vizesgála egyedülálló módon lehetőséget ad arra is, hogy a hivatásos sportolók mellett az amatőrök is birtokba vegyék az ország legprofibb versenymedencéjét a Duna Arénában, az Ötpróba úszóversenyének résztvevőiként. Az eseményen Ötpróba-pontok szerezhetők, a legtöbb pontot szerzők pedig akár a tokiói olimpián is szurkolhatnak a hazai bajnokokért. A maximális 60 pontot összegyűjtő ötpróbázók közül ugyanis 24 hobbisportoló a tokiói ötkarikás játékokra utazhat. Emellett minden úszó részt vehet egy ingyenes, számítógépes Batz talpvizsgálaton és egy kardiológiai szűrésen is. Utóbbit dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végzi el.

Ossza meg az információt!

A legjobb magyar márkák egyike.

A Fonó Budai Zeneház 2019-ben ismét elnyerte a MagyarBrands díjat, Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában. A Magyar Brands program olyan magyar vonatkozású márkákat díjaz tizedik éve, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői hazánkban – és közülük nagyon sokan, így a Fonó – hazánkon kívül is. A Program kiválasztási folyamata rendkívül összetett: pénzügyi adatok, valamint fogyasztók és független szakértők értékítélete alapján választják ki a díjazottakat. A Fonót eddig 2015-ben, majd 2018-ban díjazta a Magyar Brands program, 2019-ben harmadik alkalommal kapták meg a rangos elismerést.

A MagyarBrands Szakértői Bizottsága három alap szempontot értékel a jelölt márkák esetében: az identitás, mely a márka kötődését jelenti az országhoz; a reputáció, ami a márka elismertségét figyeli a fogyasztók körében; a márkaépítés szempont pedig a legjobb hazai márkaépítési gyakorlatokat vizsgálja. A „Kiváló Fogyasztói Márka” esetében a három kiválasztási szempont bővül még a tradíció, az ismertség és a kedveltség szempontjaival.

Ossza meg az információt!

Title

November 16-17-én Siófokon évadzárót ünnepelnek a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon

 
 
 

Aki a siófoki utcákon és a Balaton parton szeretné teljesíteni a klasszikus maratoni távot, de a 42 kilométer egyben való teljesítéséhez még nem felkészült, az most 1 vagy 2 nap alatt 2 vagy 3 szakaszban teheti meg ezt.

A rendezők szombat estére is különlegességgel készülnek. A Hotel Magisterben este 7 órától az Idei Spartathlon női és férfi győztesével Maráz Zsuzsival és Bódis Tamással a verseny 8. helyezettje Simonyi Balázs ultrafutó-filmrendező beszélget majd. 

 
 
 

Eseményinformáció

 
 
 

Időpont:  2019. november 16-17.
Rajt/cél helyszíne: Siófok, Petőfi sétány 32. előtt

Rajtok:

szombat 10:00 - harmadmaraton (14,065 km)

szombat 12:30 - félmaraton (21,097 km)

szombat 15:30 - gamer futam (1024 m)

szombat 16:00 - hatodmaraton (7,032 km)

vasárnap 10:00- félmaraton (21,097 km)

További információk a versennyel kapcsolatban: www.futanet.hu

Ossza meg az információt!