Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Már az első három rész során feltűnt, hogy a rendező visszaél azzal a lehetőséggel, hogy nem 90 percbe kell beszorítania a sztorit: szükségtelen üresjáratok, hosszú vágások, jelentéktelen képsorok untatják az izgalomra vágyó nézőt.

A cselekmény nagyon nehezen bomlik ki és már-már azon jár az agyam, ha nem derül ki rövidesen, hogy miről is szól tulajdonképpen a film, az ötödik résznél befejezem. De mintha megérezte volna a forgatókönyv írója, hogy muszáj valami koncot dobni a nézőnek, kezd valami derengeni a sztoriból: hősünk felesége nem az, akinek gondoltuk.

Fájdalmas, hogy a film készítői úgy akarják beállítani a hírszerző szolgálatokat, mintha azok gonoszak lennének és mintha nem az lenne a feladatuk, hogy - akár baráti országokban is - végezzék tevékenységüket.

A kilenc részből már a hetediknél tartok, amikor kezdek attól félni, hogy a film ennél többet már nem is fog adni, de még mindig reménykedek, hogy lesz valami csavar. Hiába. Nem sikerül túljutni egy középszerű, gyakran életszerűtlen, logikátlan eseményekkel tűzdelt filmecske szintjén. Az utolsó résznél kifejezetten feltűnik, hogy össze van csapva, nem kap válaszokat az ember. Ha ezeket a válaszokat a következő évadra tartogatták (miért az idegenvezetőhöz ment hozzá a CIA ügynök nő?), már nem szeretnék több időt pazarolni erre a filmfolyamra.

Óriási csalódás, elvesztegetett 9x45 perc volt, valami hasznosabbat is csinálhattam volna ez alatt a majd' 7 óra alatt!

Értékelésem: 10/1

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech