Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az éves rendészeti egyeztető fórumon Tarlós István főpolgármester és Terdik Tamás rendőr dandártábornok  is elismeréssel nyilatkozott a polgárőrök munkájáról.

A hagyományokhoz híven a Budapesti Polgárőr Szövetség idén is rendészeti egyeztető fórumot szervezett. A rendezvényt a Fővárosi Önkormányzat dísztermében 2019. szeptember 20-án „Polgárőrök a fővárosért, főváros a polgárőrökért” címmel tartották meg, célja a társszervekkel való kapcsolattartás ápolása, elismerések átadása és a jövőbeli együttműködés irányainak meghatározása volt.

A fórumot megtisztelte jelenlétével Tarlós István főpolgármester, Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, rendőrségi tanácsos, Budapest Rendőrfőkapitánya, Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Pető György, a Főváros Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója. Felszólalt Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, és Kardos Pál Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke is.

Tarlós István főpolgármester beszédében kiemelte, hogy a statisztikai adatok alapján Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosának számít, ennek megvalósulásában pedig elvitathatatlan érdeme van a polgárőröknek. Hozzátette azt is, hogy az elmúlt évben 10%-kal csökkent a bűncselekmények száma, ehhez hozzájárult az 1700 budapesti polgárőr 300 ezer órányi szolgálata. Kiemelte, a főváros közbiztonságának fenntartására 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat. Beszédét a következő szavakkal zárta: „Megköszönve a közel három évtizedes munkájukat, kérem Önöket, hogy változatlan elhivatottsággal és odaadással segítség a főváros közbiztonságának és közrendjének fenntartását, ehhez rám és a főváros vezetésére is minden tekintetben számíthatnak.”

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok előadását a következő szavakkal kezdte: „Egyetlen szó az, ami Önöknek nagybetűvel jár, ez pedig a köszönet azért a tevékenységért, amit nap, mint nap közösen hajtunk végre annak érdekében, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros lehessen.” Aláhúzta, hogy az elmúlt kilenc évben felére csökkent a bűncselekmények száma. Hozzátette, megfeszített munkával ezek az eredmények megtarthatók, talán még javíthatók is. Kiemelte, soha nem állította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy a közbiztonság érdekében kifejtett tevékenységét egyedül hajtja végre, ez nem is menne ezért szükség van nagyon erős társszervekre. Hangsúlyozta, egyenrangú partnerként tekint a Budapesti Rendőr-főkapitányság a polgárőrökre.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint a Budapesti Polgárőr Szövetség jól működik, minőségi polgárőrség jött létre. Kiemelte, Budapest közbiztonságának nagyon komoly hatása van az egész ország közbiztonságára. Hozzátette, húsz éve csapnivaló volt a város közbiztonsága, azonban 2010 után gyökeresen megváltozott a helyzet, mára Budapest az egyik legbiztonságosabb város világszerte. Kiemelte, sokkal nehezebb a fővárosban polgárőrnek lenni, mint bármelyik vidéki városban, ugyanis teljesen más, magasabb követelmények vannak.

Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, a jövő a fiataloké, éppen ezért a Budapesti Polgárőr Szövetségnek nagyon fontos a toborzás. Hangsúlyozta, a Polgárőrség az előszobája a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, az önkormányzati rendészetnek, a fiatalok ezen keresztül beleláthatnak a gyakorlatba. Aláhúzta, a Budapesti Polgárőr Szövetség legfontosabb célja, hogy erősítse a kapcsolatát a Fővárosi Önkormányzattal. Kiemelte, azon dolgoznak, hogy Budapesten is megjelenjenek a polgárőrök a közösségi közlekedési járműveken. Hozzátette, hogy ahogyan a vidéki példák mutatják, nem csak szolgálatban, hanem szolgálaton kívül is utaznak polgárőrök a tömegközlekedésen, és probléma esetén intézkednek. Ebben van egy komoly fejlődési lehetőség Budapesten. Elmondta, az a cél, hogy a közterületi jelenlétet még tovább fokozzák.

A rendészeti egyeztető fórum jeles eseményeként a Budapesti Polgárőr Szövetség és a Budapesti Műszaki Szakképzés Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma és Szakközépiskolája együttműködési megállapodást írt alá a Polgárőrség népszerűsítése, a rendészeti ismeretek bővítése, valamint egymás hasonló célú programjainak segítése érdekében, illetve a közösségi szolgálatok megvalósulása céljából.

A rendezvény elismerések átadásával zárult, a Budapesti Rendőr-főkapitányságról öt rendőrt jutalmaztak meg, az Országos Polgárőr

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Több mint 3,3 milliárd forint fordítható idén tehetséggondozásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára szerdán...
A közelmúltban elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas rendező, operatőr, fotográfus hét emblematikus filmjét október 31-ig szabadon elérhetővé teszi a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF).
Egri László író és költő kezdeményezésére november 12.-t az irodalmi szervezetek napjává kívánják tenni.
A személyre szabott lakberendezés és design állt a most véget ért OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár középpontjában.
BIG SEE termék design-díjat nyert Ljubljanában a fokos újragondolását megvalósító FOKOS21.
A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége...
4300 négyzetméteres telken helyezkedik el, szecessziós stílusban épült és bámulatos panorámával rendelkezik az ország alighanem egyik legdrágább eladó kastélya, aminek kétmilliárd forintért keresik...
A magyar alapítású, nemzetközi szépségversenyen több százan mérettették meg magukat.
A fáradhatatlannak tűnő sikerszerző a dedikálás kezdete után öt órával is mindenkivel ugyanolyan kedves és közvetlen volt.
11 éve, tragikus hirtelenséggel ment el világklasszis kenusunk, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György. Emléke mégsem halványul: barátai és tisztelői évről évre megrendezik a Kolonics György...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó