címmel tartott nemzetközi konferenciát a Magyar Női Unió.

Az egyesület nevében Batthyány - Schmidt Margit, MNU elnök köszöntötte a megjelenteket.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és belső tér       

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Tisztelt Előadóink, Kedves Vendégeink!


Szeretettel köszöntöm Önöket a Magyar Női Unió Egyesület nevében, őszinte örömömre szolgál, hogy megtisztelték jelenlétükkel konferenciánkat és, hogy ez évi témánk a „Vidéki Nők Példaértékű Innovatív Vállalkozásai” ilyen nagy érdeklődésre tart számot.
Kérem, engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek és külön köszöntsem kedves előadóinkat, akik munkájukkal, színvonalas beszédeikkel és előadásaikkal emelik konferenciák fényét:
• Dr. Juhász Anikót, az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárt ( OMÉK 2013 )
• Sáringer-Kenyeres Tamást, MNVH elnökét (első vidéki nők nemzetközi napja Kecskeméten )
• Dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot, Budapesti Corvinus Egyetem docensét (együtt dolgoztunk a VM-ben )
• Dr. Ónodi Krisztina, (Neumann János Számítógép Tudományi Társaság, E-Társadalom, Szakosztály vezetőségi tagját) szakértőt (sors hozott minket össze )
• Dr. Pócz Jánost 3B System Hungary Kft. vezető tanácsadóját ( az év Széchenyi vállalkozása díj 2018 innovációért )
• HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség képviselőjét az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program: CORD projekt és Követi Program keretében, (Kereskedőház)
• CORD Követeket
• Valamint a Nagyköveteket és a Követségek képviselőit:

o Hodosiné Márton Krisztina, Németországi Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége
referens / Tudományos, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Osztály
o Ivan Bušić, Horvát Köztársaság Nagykövetsége, miniszteri meghatalmazott
o Babalwa Makwati, Dél-afrikai Köztársaság Nagykövetsége, Harmadik Titkár, Politikai részleg
o HE Ashraf Elmoafi, Egyiptom Nagykövetsége, Nagykövet
o Ingie Elsamanoudy, Egyiptom Nagykövetsége, Misszióvezető Helyettese
o H.E. Alicia Corredera Morales, Kubai Köztársaság Nagykövetsége, Nagykövet
o Kitti KENÉZ, Francia Nagykövetség, Gazdasági attasé, a budapesti Gazdasági Szolgálat szolgálatvezető-helyettese
o Gretel Zoraya MATÍAS, Argentin Köztársaság Nagykövetsége misszióvezető-helyettes
o Bubulina Krasniqi, Koszovói Köztársaság Nagykövetsége, tanácsos

Itt szeretném megköszönni az Agrárminisztérium támogatását, mely lehetővé tette, hogy ez a konferencia immár 5. alkalommal létrejöjjön és, hogy biztosították számunkra ezt a gyönyörű helyszínt is.
Az Agrárminisztérium és a Magyar Női Unió Egyesület évek óta közösen rendez sikeres szimpóziumokat. Az elmúlt évek pozitív visszajelzései igazolták, hogy nem hiába dolgozunk. 2019 júniusában is folytatjuk hagyományunkat, a Nőkkel foglalkozó konferencia sorozatot.
Ebben az évben a Vidéki Nők Példaértékű Innovatív Vállalkozásai állnak a fókuszban. Konferenciánkat színesíti, hogy idén az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program:
CORD projekt és Követi Program keretében CORD követek kinevezése is rendezvényünk részét képezi majd.
Tavaly zárult a Családok Éve Magyarországon, amely több százezer résztvevőnek kínált családi programokat. Idén 7 pontos Családvédelmi Akciótervet indított a Kormány, ennek keretében babaváró támogatást kapnak az első gyermeküket várók. Családi otthonteremtésre még több forrás jut, bevezetésre kerül a nagycsaládosok autóvásárlási programja és a nagyszülői GYED, a négy- vagy több gyermekes édesanyák személyi jövedelemadó mentességet élvezhetnek a jövő évtől, illetve tovább fejlődik a bölcsődei rendszer is. A Magyar Női Unió 3 CsakPontban ténykedik Kalocsán, Tolnán és Nyugat-Nógrádban, segítve a kisgyermekes hölgyek munkaerőpiaci reintegrációját.
A kormány által meghirdetett nagyszabású akciótervhez szeretne a Magyar Női Unió ezzel a konferenciával is csatlakozni, mert hiszünk abban, hogy a Vidéki Nők Példaértékű Innovatív Vállalkozásainak bemutatásával, és a jó gyakorlatok felmutatásával nagymértékben hozzá tudunk járulni ehhez a nem mindennapi, Európában is példaértékű kezdeményezéshez.
Az MNU más szervezetekkel együtt, kéz a kézben teszi a dolgát. Együttműködő partnereink közé sorolhatjuk: Magyar Piacszövetkezet, KINCS, Szülők Háza Alapítvány, Együtt Európáért Alapítvány.
De közöttünk van a NOE, Emil Frey Magyarország és a Máltai Szeretetszolgálat.
Az MNU elkötelezett abban, és küldetésének tekinti, hogy minden olyan információt eljuttasson Nőtársainkhoz – élőhelytől függetlenül -, mely segíti a fejlődést, a tanulást, megkönnyíti a munkavégzést és a vállalkozást, szélesíti a lehetőségeket, valamint hozzájárul a Családok életkörülményeinek jobbá tételéhez.
A női egészség, test, lélek, szellem is az egyik fő témánk, szeretném példaként bemutatni és köszönteni a tájfutónkat, Monspart Sarolta asszonyt.
Nemzetközi Konferencián vagyunk, így szeretnék néhány szót szólni a Magyar Női Unió nemzetközi szerepvállalásáról. Szoros együttműködésben állunk a FAO-val, (Food and Agriculture Organization of the United Nations, Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete), melynek fő feladata az élelmezésbiztonság megvalósítása. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 2019 januárjában megkaptuk a speciális konzultatív státuszt az ECOSOC-nál (Economic and Social Counsil, az ENSZ keretében működő Gazdasági és Szociális Tanács), nagy megtiszteltetés ez számunkra.
Október 15-e a Vidéki Nők Nemzetközi Napja, október 16-a pedig Élelmezési Világnap. Egyesületünk 2019-ben immár 6 alkalommal rendezi meg a Vidéki Nők Nemzetközi Napja konferenciát, sok szeretettel várjuk Önöket októberben Kalocsán Tolnán és Nyugat-Nógrádban.
Külön köszöntöm körünkben megjelent Férfiakat, a nőket támogató urakat, akik ma itt velünk vannak.
Az MNU régóta részt vesz a Copa Cogeca, Nők Innovatív Díjának népszerűsítésében és támogatásában hazánkban. Ezen a pályázaton 2016-ban Kujáni Olga bejutott az 5 legjobb díjazott közé, melyet az Európa Parlamentben hirdettek ki. Őszintén biztatom Önöket, hogy 2020-ban nevezzenek Önök is erre a díjra. Részleteket a weblapunkon és facebook oldalunkon majd megtalálják.
Zárógondolatként, hisszük, hogy felhasználva a nemzet és a föld adottságait, valamint az itt élő emberek erőforrásait és tudását, egy jobb és élhetőbb jövőt építhetünk. Hisszük továbbá, hogy amennyiben mi Nők is egyre jobban fel tudjuk használni az innováció adta széles lehetőségeket, akkor olyan kulcsot tudunk adni magunk és gyermekeink kezébe, mely hozzájárul a családjaink, ezáltal nemzetünk és egész Európa biztos alapokon nyugvó építésébe. Reményeim szerint ez a konferencia is ehhez járul hozzá
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 
 
 
 
 

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, valamint a BKK járatainak menetrendje is módosul.
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...

A címlapról

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési...
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.