Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.


Az utóbbi években megugrott a házasságkötések száma, ám a válásoké is. Vajon mi az oka, hogy a 21. században már egyre nehezebben tartjuk magunkat a holtomiglan-holtodiglan esküjéhez? Mi a jó házasság titka, és hogy maradhat a hétköznapokban is izgalmas a szex? Egy családos lelkész most megjelent könyvéből minden kérdésünkre választ kaphatunk.

Tóth Mihály, az Ökumenikus Egyház vezető lelkésze, családos diakónus már 22 éve dolgozik párokkal, az utóbbi 5-6 évet pedig kifejezetten a jegyes beszélgetéseknek szentelte. A téma nem is lehetne aktuálisabb: míg 2010-ben mindössze 30 ezer, tavaly már 70 ezer pár kötötte össze az életét.
“Azt a kérdést tesszük fel a pároknak: ‘Szabad elhatározásból érkeztél-e ide, hogy vele házasságot köss?’ Csakhogy ennek a mondatnak minden egyes szava további kérdéseket vet fel. Kinek mit jelent a szabadság és az elhatározás? Amikor azt mondom: ‘vele’, mindent kérek a másikból, vagy csak a jó dolgokat? Kinek mit jelent a házasság, és mit jelent a ‘kötni’: hogy gúzsba kötjük magunkat, vagy életszövetségre lépünk a másikkal?” - sorolja a lelkész. A jegyes beszélgetések fő témája tehát ez az öt kérdés.

Központi téma a szex: “Isten látta, hogy ez jó
“A keresztény értékrend szerint a szex alapvetően jó dolog, hiszen ez is egy módja a szeretetnek. Ha odaadom magamat a másik embernek, és engedem, hogy birtokoljon, az igazán felszabadító élmény. Az intimitást a szex is erősíti" - mondja Tóth Mihály. Hozzáteszi: a szexualitás fontos téma, mivel nélkülözhetetlen megtartó erő a házasságban.

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A címlapról

Magyarország igen széles körű együttműködési programot indít Csáddal...
2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán-...
Kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagy tekintélyű...
Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre...
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik...
A MÁV–Volán-csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.