Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az elsőkönyves írónő régóta publikál novellákat, több nagynevű portál állandó szerzője is egyben. Az Ébredés az első nagyregénye, mely méltán szerezte meg számos közéleti és ismert személyiség figyelmét és támogatását is.

A regény nagyon fontos témát dolgoz fel: Ninett történetén keresztül mutatja be, hogy milyen egy bántalmazó kapcsolat. A könyv egyik legfőbb különlegessége, hogy nem csupán az áldozat szemszögét láttatja, hanem bepillantást enged a bántalmazó gondolataiba is. Az Ébredés több ezer bántalmazást elszenvedett ember kiáltásának visszhangja. A téma fontos és kiemelten hangsúlyos mivolta mellett egy fordulatokkal teli, izgalmas írásról beszélhetünk, az írónő különleges stílusában, mely szinte egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet. Egyre többen állnak ki a téma és a könyv mellett, elősegítve ezzel, hogy Ninett története minél többekhez eljuthasson és figyelmet érdemeljen a hétköznapokban is:

  1. E. Belle írónő, aki szinte végigkísérte a regényt annak születésétől a könyvespolcokig, így nyilatkozott a könyvről: „Mariann elérte, hogy a regénye olvasása közben ne érezzek mást, csak megértést, elfogadást, bátorságot, majd hitet, bizakodást és reményt.” A könyvhöz Kiss-Nemes Veronika (család- és párterapeuta, pszichológus) írta a szakmai recenziót, aki így jellemezte: „Egy léleképítő írás, ami megmutatja, hogy nincs szenvedés, amiből ne lehetne kiutat találni.”

Takács Nóra, műsorvezető, nagyon sokat tesz azért, hogy az Ébredést minél többen megismerhessék, ahogyan Zoltán Erika, énekesnő szintén felkarolta ezt a fontos témát. Mindketten aktívan közreműködnek abban, hogy a regény minél több embernek nyújtson támogatást a szórakoztatás mellett.

Az Ébredésnek mindenki számára van mondanivalója. Akár, hogy idejében felismerjünk egy hasonló helyzetet és így elkerülhessük azt, akár, ha benne vagyunk, tisztábban láthassuk, mi történik velünk. Megváltoztatni csak azt tudjuk, amiről elfogadjuk, hogy létezik. Jelen esetben azt, hogy igenis vannak ilyen élethelyzetek, és sokak számára nehezítik meg vagy lehetetlenítik el a mindennapokat. Ne fordítsuk el a fejünket! A bántalmazó kapcsolatok felszámolása mindannyiunk felelőssége, mindannyian tehetünk valamit, egyéni szinten is.

Szabó Győző (színész) nem csupán ajánlójával támogatja a könyvet, őt annyira megragadta, hogy Molnár Áronnal együtt egy rövidfilm erejéig belebújnak a könyv egy-egy szereplőjének bőrébe is. Molnár Áron amellett, hogy szintén elismert színész, az idei évben Grup Yorum-díjjal kitüntetett noÁr Mozgalom alapítója is egyben, amely a társadalmi problémák mellett a bántalmazás megszüntetéséért emeli fel a hangját. Mindösszesen néhány másodperc jut neki ebben a kisfilmben, ám így is szenzációsan alakítja a bántalmazó férj szerepét. Ha pedig adnának Oscar-díjat egy regényrészlet eljátszásáért, Szabó Győző méltán esélyes lenne rá, hiszen a színészóriás zsenije még ebben az egyperces videóban is egyértelműen megmutatkozik.

A kisfilm az alábbi linkre kattintva érhető el:

A könyv a beharangozót követően szinte azonnal felkerült az előrendelési sikerlistákra, többek között a lehetetlenként emlegetett Libri előrendelési listájára is. A Book24-es listát több mint tíz napig vezette, és az elmúlt hónapokban sikerlistás is maradt. Az olvasók által ennyire várt könyv szeptember 13–án jelent meg és azonnal a Book24 sikerlista első helyén debütált. A regény a kiadó jóvoltából országosan minden boltban és online üzletben elérhető.

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech